VMI Tulokset

Valtakunnan metsien inventointi – VMI – on tilastolliseen otantaan perustuva koko maan ja kaikki metsänomistajaryhmät kattava metsien seurantajärjestelmä. Ensimmäinen inventointi tehtiin 1920-luvulla, seuraavat aluksi harvemmin, ja vuodesta 2004 alkaen yhden inventointikierroksen mittaukset on tehty viiden vuoden välein. Tuoreimman kokonaan mitatun – eli 12. inventoinnin – maastotyöt tehtiin vuosina 2014–2018.

VMI:stä saadaan pelkän maastoaineiston ja taustamateriaalin perusteella koko maan ja maakuntien metsävaratilastot. Kun maastoaineistoon yhdistetään satelliittikuvista saatavaa tietoa, tuloksia voidaan laskea eri menetelmillä myös karttamuotoisena (MVMI) tai tilastoina pienemmille alueille (VMILapa, MVMI Kuntatilastot).

VMI Tulosjulkaisut

VMI:n inventointikierrosten tulosjulkaisuja löydät alla olevista linkeistä:

VMI Metsätilastot

VMI:n tuloksia julkaistaan vuosittain myös Luken Tilastopalvelussa.

VMI Laskentapalvelu, VMILaPa

Laskentapalvelu on tarkoitettu inventointitulosten laskentaan VMI-koealoista ja aputiedoista alue- ja muuttujavalintojen mukaan. Voit halutessasi tallentaa hakemasi tulokset CSV-muodossa omalle koneellesi ja käyttää aineistoa muissa ohjelmissa.

Laskentapalvelussa löydät lyhyet käyttöohjeet kohdasta ”Ohjeet” sekä kuvauksen laskentamenetelmistä kohdasta ”Dokumentit”.

Siirry palveluun

VMI Laskentapalvelu avautuu uuteen välilehteen klikkaamalla tästä.
Suosittelemme käyttämään selaimena Chromea tai Firefoxia.